Siirry suoraan sisältöön

Matkan varrelta

Tälle sivulle on kerätty muutamia asioita lähivuosien varrelta, joita on tullut tehtyä ja joissa olen ollut osallisena omalla panoksellani. Osa näistä asioista on yhä aktiivisia ja työn alla eli koko ajan tapahtuu niiden puitteissa jotain.

Magic Wind Sailing Team Atlantin yli 2021 ja takaisin 2022

Tämä on viimeisin suurempi asia, mikä on jo toteutusvaiheessa.

Lähde mukaan valloittamaan meriä siirtolegeillä ja Atlantin ylityksellä, Karibia odottaa. Katso alla matkasuunnitelma

Loppukesästä 2021 S/Y TaikaTuuli purjehtii Itämeren halki Saksan Kieliin, josta se siirtyy Kielin kanavaa pitkin Pohjanmerelle sekä Englannin kanaalia pitkin Ranskan Cherbourgiin. Täältä matka jatkuu Biskajanlahden yli Portugalin Lissaboniin, sieltä Madeiralle ja Madeiralta sitten Gran Canarialle Las Palmasiin.

Magic Wind Sailin Team osallistuu legendaariseen kilpailuun Las Palmasista Saint Lucialle. Kilpailun startti on 20.11.2021
ARC 2021 Las Palmas – Saint Lucia 2 704 nm Atlantic Rally for Cruisers -purjehduskilpailua on järjestetty vuodesta 1986. Vaikka kilpailu on leikkimielinen, on myös mahdollista ilmoittautua erilliseen IRC-kilpailuluokkaan. Kilpailu ajoittuu pasaatituulen alkamiseen Atlantilla ja hurrikaanikauden päättymiseen Karibialla.

Talvella 2021 – 2022 S/Y TaikaTuuli kiertää Karibian saaria.

S/Y TaikaTuulen paluumatka Atlantin yli alkaa kevällä 2022 Antiguasta, josta purjehditaan Bermudalle ja sieltä matka jatkuu Azoreille Hortaan. Azoreilla tehdään viikko saarihyppelyä, joka päättyy Ponta Delgadaan. Azoreilta matka jatkuu Ranskan Brestiin ja sieltä Englannin kanaalia pitkin Pohjanmerelle sekä Kielin kanavan kautta Saksan Kieliin. Lopuksi puhjehditaan Itämeren halki Paraisille.

Magic Wind Sailing Team projekti sisältö web-sivuille WebWellHot

HUOM! Koronaviruksesta (COVID-19) johtuen tämä projekti on toistaiseksi keskeytetty.

Viimeiseen mieheen - Till siste man

Viimeiseen mieheen – Till siste man – valokuvateos on tehty sotiemme veteraanien kunnioittamiseksi ja muistamiseksi. Suurikokoinen (40 m2) teos jakautuu kuuteentoista osaan, koostuen veteraanien kuvista ja lausumisista.

Kuvatut sotaveteraanit ovat Kaunialan Sairaalan (aiemmin Kaunialan sotavammasairaala) asiakkaita, jotka ovat asuneet Kaunialan sairaalassa tai ovat olleet kuntoutuksessa ajalla 1.6.‒5.9.2015. Veteraaneja on kuvattu teokseen yhteensä 120. Heidän keski-ikänsä on 93 vuotta, vanhimman ollessa 104 vuotta.

Valokuvaaja Kari Ahonen on toteuttanut kuvaukset vapaaehtoistyönä vain luonnonvaloa hyväksi käyttäen Kaunialan Sairaalan miljöössä sisällä ja ulkona.

Teoksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kuvaajana haluan kiittää kaikkia kuvaamiani sotiemme veteraaneja suuresti kunnioittaen. Teitte mahdolliseksi tämän teoksen, joka on ainutlaatuinen ja arvokas kulttuuriteko koko Suomelle.

Kuvaaja kiittää myös kaikkia muita, jotka mahdollistivat tämän Viimeiseen mieheen – Till siste man -teoksen. Erityiskiitokset fysioterapeutti Marju Huuhtaselle, projektikoordinaattori Kirsti Virralle ja kuvausassistenttina toimineelle pojalleni Sami Ahoselle. Kiitoksia myös koko Kaunialan sairaalan henkilökunnalle.

Valokuvaaja Kari Ahonen Instagramissa

Valokuvaus on minulle tapa kertoa, miten maailmaa hahmotan. Pyrin kuvillani käsittelemään asioita neutraalisti. Olen joskus sanonut, että minun valokuvaukseni on minitaidetta. Haluaisin, että kuvani saavat katsojan mielikuvituksen liikkeelle ja että kuvani aiheuttavat kysymyksiä, havaintoja sekä oivalluksia.

UNICEF-Sunnuntailystit

Unicefin Sunnuntailystit oli isommalla ryhmällä toteutettu huvitilaisuus, joka käsittääkseni oli tehty täysin vapaaehtoistyönä. Tähän lämminhenkiseen, sydäntä lähellä olevaan tilaisuuteen oli helppo ja mukava osallistua kuvaamalla sen tapahtumia. Kamerani kiersi tallentaen kuvaa upeista artisteista ja aivan ihanasta yleisöstä, joka osallistui erittäin aktiivisesti jokaiseen showhun. Hymyilyttää vieläkin. Suosittelen kaikkia tekemään vapaaehtoistyötä, siitä saa hyvän mielen.

Discoland verkkokauppa

Vuodesta 2004 lähtien olen kehittänyt ja ylläpitänyt Discolandin web-sivuja sekä luonut niihin rakennetta, sisältöä, kuvaa ja videoita web-sisältövastaavan tittelillä. Näiden ohella olen tehnyt myyntiä ja markkinointia, johdattanut Discolandin Google-markkinoin pariin ensimmäisten joukossa Suomessa ja luonut sähköpostimarkkinointikonseptin asiakas- ja jälleenmyyjäpostitusta varten. Verkkokaupan laajentuessa olen ratkonut teknisiä ja kaupallisia asioita, joita eteen on tullut.